Home » Portret

© Cornelia Poelma


Portretfotografie op locatie of in de studio

Tijdens mijn werk als fotograaf vind ik het, naast professionaliteit van de technische kant van de foto, van groots belang dat men zichzelf is tijdens de fotosessie. Dat houd in dat ik graag de tijd neem die nodig is.  Fotografie kan zowel in mijn studio aan huis, in het bos naast mijn huis of op locatie.  Graag luister ik naar uw wensen en vind het belangrijk dat men op de foto komt op de manier die passend is bij de persoon en het doel waarvoor de foto gemaakt wordt.

 

Ik fotografeer altijd in RAW, dat is te vergelijken met het vroegere negatief waarvan een positief ( o.a.  JPG ) moet worden gemaakt. De door mij geselecteerde beelden ga ik bewerken en stuur ik in JPG ( of indien gewenst ander ) formaat naar de klant via We Transfer.  Ook ontvangt u de beelden op een USB stick.

 

Opnamen hier in de studio gemaakt bekijk ik al vaak met de klant samen op de laptop en daar maken we dan al samen vaak een selectie van.

 

Mijn uurtarief is € 60,- per uur ( excl btw ). Ook de tijd die nodig is om de beelden te bewerken worden berekend.  Afhankelijk van de wensen kan ik een passende offerte maken.

Buiten een straal van 15 kilometer om Rolde bereken ik reiskosten van € 0,50 per kilometer.

 

De factuur stuur ik altijd achteraf, samen met de beelden die ik eerst in klein formaat JPG via we de mail toestuur. Alvorens de factuur komt is bekend of de beelden naar wens zijn. Mochten de beelden niet naar wens zijn dan kan dat kosteloos worden opgelost cq aangevuld. Is men niet tevreden dan hoeft men niet te betalen, uiteraard mogen de beelden dan ook niet worden gebruikt.

 

Ongedwongen met de familie op de foto in de fotostudio of lekker buiten, en vooral met het maken van heel veel plezier

© Cornelia Poelma

Een fotoshoot in Rolde op de zandverstuiving levert bij mooi weer de leukste beelden op. Maar ook in de studio is het altijd feest. Deze vorm van fotografie wordt ook wel gebruikt als schoolfotografie.


De opnamedag op locatie

Als jullie kiezen voor een familieshoot op een buitenlocatie  mogen jullie een leuke buitenlocatie uitkiezen.

Natuurlijk kan ik daarbij helpen want  ik weet tal van leuke locaties in de regio rond Assen en Rolde.  Wat te denken aan de zandverstuiving in Rolde, de bossen van Assen, Baggelhuizen, Museum Ellert en Brammert in Schoonoord, de heide van Balloo of de leuke studentenstad Groningen.. 

 

 

De opnamedag in de studio

Een mooie opname in de studio kan gaan om een zakelijk portret voor op een zakelijke site of om een familieshoot.

 

We bespreken altijd eerst even wat je wensen zijn en wat wil je graag laten zien op de foto?  Voor kinderen onder de 16 jaar geldt dat er altijd een volwassene aanwezig moet zijn en dat deze schriftelijk akkoord moet geven dat ik een foto van het kind maak. 

 

 

zie ook : privacywetgeving

Nabewerking

Nadat de fotoshoot is geweest ga ik alle beelden bewerken in Photoshop. 

 

Binnen twee weken laat ik de beelden zien op een klein formaat door ze toe te mailen via WETransfer. Deze beelden zijn voorzien van een watermerk ( zie de rechter foto hier boven en mag je delen op social media of andere internetsites. Ook mag je hieruit een keuze maken welke beelden je zelf in groot formaat wilt en welke je op een canvas wilt laten afdrukken.


Tarieven familie- en portretschoot

   €125,00

 

 • Foto shoot op locatie van +/- 1,5 - 2  uur

 

 • Keuze uit een selectie van minimaal 20 foto’s Deze bestanden worden aangeleverd in lage resolutie en zijn voorzien van watermerk

 

 •  6  hoge resolutie bestanden  zonder watermerk  voor groot formaat afdrukken.

    

  • Een afdruk van 20x30 formaat op canvas

   

  €165,00

   

  • Foto shoot op locatie van +/- 1,5 - 2  uur

   

  • Keuze uit een selectie van minimaal 25 foto’s.  Deze bestanden worden aangeleverd in lage resolutie en zijn voorzien van watermerk

   

  •  10  hoge resolutie bestanden zonder watermerk voor groot formaat afdrukken. 

     

   • Een afdruk van 30x40 formaat op canvas

   €265,00

    

   • Foto shoot op locatie van +/-   2  uur

    

   • Keuze uit een selectie van minimaal 40 foto’s. Deze bestanden worden aangeleverd in lage resolutie en zijn voorzien van watermerk

    

   •  20  hoge resolutie bestanden zonder watermerk.

    

   • Een afdruk van 30x45 formaat op canvas

    


   Fotoalbum

    Vanaf € 45,00

    

   • Professioneel fotoalbum van c.a 40 pagina's.